Voor het zingen…

Voor het zingen …..moet je in de kerk zijn: in de Ikker wordt er iedere maandagavond flink geoefend voor De Passie 2020!

Van de ongeveer 20 koorleden zijn er, op maandag 17 februari, 15 zangers aanwezig, voor het merendeel vrouwen in combinatie met 3 mannen. Zij trainen eerst de stembanden en maken de spieren los onder de bezielende leiding van Wim Dijkstra.

Hij scherpt de koorleden tijdens het oefenen enorm op want “We dogge it net foar in bytsje “! en hij waarschuwt vast dat er volgende maand zonder tekst/zangboek gezongen dient te worden. Er wordt gelet op inzet, accenten, bruggetjes…

Het oefenen gebeurt op muziek die is opgenomen, door de muzikanten die live zullen spelen op 5 april. Levensecht is ook het lied ‘Mens’ waarvan de tekst zeer actueel is, bijv. de overstromingen van de laatste periode.

Na ruim een uur oefenen gaat Wim nog zang doornemen met Yvette Zandstra, zij zal de rol van Maria Magdalena vertolken. De Gregoriaanse zangers komen soms na afloop van de koorrepetitie nog oefenen. Wim zet nog even door en ….alle lof voor het koor ! En ook voor Ali Overal, zij is overal inzetbaar: naast het zingen is zij lid van de logistieke commissie, die heel wat zaken te regelen heeft.